top of page
Chris and Laura Dakas

Laura dhe Chris

Në 1989 Chris dhe Laura ndjenë thirrjen në fushën e misionit dhe pas rënies së komunizmit në Shqipëri gjatë vitit 1991 ata kuptuan se ishte ashtu siç duhej të ishin, u transferuan atje dhe filluan punën e tyre.  Fillimisht, ata kishin një vizion të thjeshtë për të filluar një fshat të vogël ose shërbim jetimore; megjithatë, Zoti kishte plane shumë më të mëdha! Ndërsa ata vazhduan të shërbenin, Zoti filloi të lindte idenë për Qendrën Stefan.  

 

Nja dy vjet më vonë, në 1993, me kombinimin e të menduarit krijues të Chris dhe ndihmës dhe mbështetjes së dashur të Laurës, kjo shërbesë shumëplanëshe filloi me hapjen e librarisë së parë të krishterë në Shqipëri. Menjëherë në 1994 ata përuruan hapjen e Restorantit Stephen Center, një nga pesë restorantet e parë që u hapën në Tiranë pas rënies së komunizmit.

Tani, mbi 30 vjet më vonë, ministria e tyre ka arritur mijëra njerëz në Shqipëri, Greqi, Maqedoni dhe Kosovë. Dhe ata i kanë shërbyer komunitetit të Tiranës përmes Qendrës Stephen për mbi njëzet e pesë vjet, me dëshirën e vazhdueshme për të vazhduar t'i shërbejnë komunitetit shqiptar në mënyra të ndryshme dhe praktike.

Chris lindi në një familje greke në Massachusetts dhe u rrit në Kishën Ortodokse Greke.  Ai u diplomua në 1977 nga Universiteti Shtetëror Worcester  si mësues i Arsimit të Mesëm dhe mori një diplomë Master në Drejtësinë Penale nga Universiteti Clark në 1979. Chris punoi si oficer policie në Worcester, Departamenti i Policisë në Massachusetts nga 1974 deri sa doli në pension në 1991. Pasi pranoi Jezu Krishtin si Shpëtimtarin e tij personal në 1982 , Chris shërbeu si pastor i të rinjve dhe pastor i asociuar në Kishën Triumfuese të Jetës  në Worcester, Massachusetts. Ai gjithashtu themeloi dhe mbajti zyrën e Presidentit për degën në Masaçusets të "Policët për Krishtin". Ai gjithashtu stërvitej 6 ditë në javë për tre vjet në një stil Okinawan të karatesë të quajtur Goju-Ryu ndërsa shërbente në ushtrinë amerikane në Okinawa, Japoni. Pasi shërbeu në ushtri, ai hapi Shkollën e Karatesë në Okinawan në qytetin e tij. Duke fituar një rrip të zi të shkallës së pestë,  Chris mësoi vetëmbrojtjen në Departamentin e Policisë Worcester si dhe në shkollën e tij ... Shkolla Okinawas e Karatesë në Worcester, MA.

Në 1996, Chris dhe Laura u kërkuan nga emërtimi i Kishës Ndërkombëtare të Ungjillit Foursquare të ishin misionarët e tyre përfaqësues në Shqipëri. Chris u shugurua si  një Ministër Foursquare në 2001. Chris dhe Laura vazhdojnë të banojnë në Tiranë, Shqipëri dhe punojnë në Qendrën Stephen duke ndihmuar në sigurimin e njerëzve me punë dhe duke qenë pjesë e komunitetit të tyre për të ndihmuar ata më pak fatlumë.

bottom of page